Ingredience: | |||||
kuřecí prso nebo 12 krevet | 1 ks | brokolice (pokud máte možnost, použijte čínskou brokolici) | 1/2 ks | velká mrkev nastrouhaná na nudličky | 1 ks |
mungo výhonky | hrst | vejce | 3 ks | sladká sojová omáčka | 1 dcl |
ústřicová omáčka | 1 dcl | světlá sojová omáčka | 1 dcl | palmový nebo třtinový cukr | 1 lžíce |
kokosový nebo jiný neutrální olej | dle potřeby | ploché rýžové nudle | 4 porce | ||
Na dochucení: | |||||
výhonky mungo | dle chuti | sekané arašídy | dle chuti | limetka | dle chuti |
sušené chilli | dle chuti |
Smažené rýžové nudle jsou typickým thajským obědem. Možná jsou více oblíbené v thajských restauracích po celém světě než v Thajsku samotném. Jejich příprava je nesmírně snadná a rychlá a chuť je pro nás Evropany víc podobná té běžné asijské chuti, jak ji známe z pouličních fast food restaurací než typicky thajským chutím. K jejich přípravě můžete použít jak kuře, tak krevety a základem jsou ploché rýžové nudle, které koupíte v běžném supermarketu.
Rýžové nudle si namočte předem podle návodu. Nepotřebují moc času, stačí několik minut, aby změkly.
V hluboké pánvi, ideálně pánvi wok rozpalte olej. V rozpáleném oleji orestujte maso nebo krevety. Když se zatáhnou tak na ně nalijte rozmíchaná vejce a nechte lehce srazit. Za stálého míchání přidejte brokolici a mrkev, cukr a všechny tři omáčky a jako poslední přidejte mungo výhonky. Do směsi zamíchejte lehce okapané nudle. Míchejte tak dlouho, dokud nejsou nudle měkké a jako by mléčné. Pochopitelně můžete lehce podlít vodou, ale ne moc. Směs nemá v omáčce plavat, ale nesmí být suchá.
Hotové nudle rozdělte na porce a podávejte se čerstvými výhonky, arašídy, sušeným chilli a eventuálně čtvrtinou limetky.
Pokud se vám dávkování omáček zdá příliš silné, tak požijte evropskou light verzi a to že na 1 porci použijte 1 lžíci (ale opravdu vrchovatou) každé omáčky, žádná nesmí převažovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI