Ingredience: | |||||
salát Pak Choi | 3 - 4 svazky | zralé avokádo | 1/2 ks | menší cukrový meloun | 1/2 ks |
sezamová semínka | dle chuti | ||||
Zálivka: | |||||
olivový olej | 2 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžička | červený vinný ocet | 1 lžička |
meduňka nebo máta | pár lístků | mořská sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
červená cibule | dle chuti |
Obrovská dávka vitamínu A a C, obsah železa i vápníku... to vše se skrývá v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí a nebo čerstvý do salátů.
Pak Choi seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi...
Pak Choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl.
Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu.
Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.
Zálivu si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinky, na kostičky nakrájenou červenou cibuli sůl a pepř.
Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI