Panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou zpět

Ingredience:
vepřová panenka sůl špetkapepř špetka
hořčice1 lžícesušené švestky pár kusůpovidla dle chuti
červené víno dle chutivývar trochu
vepřová panenka , sůl špetka, pepř špetka, hořčice 1 lžíce, sušené švestky pár kusů, povidla dle chuti, červené víno dle chuti, vývar trochu

Příprava

Tento recept není ve světě vaření žádná novinka. Plněné panenky jsou velmi populární jak u nás tak i ve světě.

Já jsem se ho rozhodl připravit při zvláštní příležitosti, když moje drahá sestra přijela domů představit svého přítele, mého potenciálního švagra. Docela sympaťák, ale o tom tato stránka není.

Naplnit panenku sušenými švestkami není tak těžká věc. Co je ale důležitější, aby švestky byly alespoň několik hodin naložené v červeném víně. Tak jako u každého vaření platí, že by mělo být víno vybíráno takové, abyste měli chuť se ho napít...

Samotnou panenku se nesnažte nakládat do miliardy koření. Stačí pepř, sůl a třeba lžíce hořčice. Maso by nemělo být výrazně okořeněné, jelikož omáčka ze sušených švestek, povidel a červeného vína je velmi chuťově výrazná.

Omáčka je velmi snadná. Vždycky pamatujte, že nezáleží na přesnosti ingrediencí, ale na chuti. Každý má rád jinou chuť a vy vaříte pro sebe, ne tak, jak vaří dalších milion lidí. Rozehřejte si pánev a nalijte do ní trochu vývaru. Poté přidejte povidla, červené víno a nechte povařit, aby se odpařil alkohol. Nakonec dochuťte solí a pepřem. V úplném závěru podle konzistence zřeďte trochou vývaru. Nechceme mít omáčku příliš hustou.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI