Panenka se špenátem a chřestem zpět

Ingredience:
vepřová panenka400 glistový špenát2 hrstižampiony hrst
chřest dle potřebyvejce2 ksplnotučná hořčice1 lžíce
smetana dle potřebypaprika špetkačesnek2 stroužky
pepř špetkasůl špetka
vepřová panenka 400 g, listový špenát 2 hrsti, žampiony hrst, chřest dle potřeby, vejce 2 ks, plnotučná hořčice 1 lžíce, smetana dle potřeby, paprika špetka, česnek 2 stroužky, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Panenku je možné dopéct v troubě, záleží na vašem způsobu upravy a délce restování.

Panenku naložíme den dopředu do plnotučné hořčice, přidáme trošku pepře, soli, papriky dle chuti. Uložíme přes noc do lednice. Druhý den panenku vytáhneme z lednice a mezitím, co se bude oteplovat na přijatelnou teplotu, přichystáme si zeleninu. Omyjeme čerstvý špenát, oloupeme žampiony, spaříme chřest ve vroucí vodě…

Špenát vložíme na rozpálenou pánev nebo do menšího kastrůlku, na mírném ohni přimícháme česnek, sůl a trošku smetany a necháme povařit. Smetany by nemělo být moc, aby v ní byl špenát jenom mírně „okoupaný“.

Do vroucí vody vložíme chřest a odstavíme. Až bude chřest změklý, je hotový.

Žampiony rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, dle velikosti. Poté je orestujeme na pánvi s máslem a kmínem. Přidáme trošku citronové šťávy, aby neztratily barvu.

Na rozpálenou pánev opatrně vložíme panenku a pečeme ze všech stran. Pokud se mi panenka bude připalovat, je možné ji dopéct v troubě. Pozor, aby nebyla tvrdá, jak podrážka. Já na ni máčknu vidličkou a podle toho zjistím, jak je vevnitř asi hotová.

Zastřené vejce:

V malém kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme velkou lžíci octa. Do takto připravené vroucí vody rozklepneme vajíčko, když se bílek neobalí díky víru, který tam předtím vytvoříme, zkusíme mu pomoct rychle vidličkou.

Kdo si netroufá, stačí vejce na měkko, hniličko nebo, jak kdo to má rád.

Na talíř dáme chřest, špenát, vejce, žampiony a panenku a můžeme podávat.

2013-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI