Ingredience: | |||||
těstoviny pappardelle | 100 g | máslo | 1 lžička | olivový olej | trochu |
nasekaná petrželka | menší hrst | strouhaný parmazán | 1 lžíce | sůl | špetka |
pepř | špetka | žampiony | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
šťáva z citronu | 1/4 ks |
Neboli širší nudle s houbami a citronem. Nedávno jsem si koupila v obchodě tento typ těstovin a protože jsem chtěla vyzkoušet něco nového, hledala jsem, co by šlo připravit.
A protože mám ráda žampiony, oslovil mne zrovna tento recept, který jsem našla zde . V pokrmu se krásně spojí svěží chuť citronu, parmazánu a hub. A jak bývá u italské kuchyně zvykem, recept je jednoduchý, rychlý (příprava nám zabere cca 15 minut) a velmi chutný. Rozpis bude pro jednu osobu.
Nejprve si přivedeme k varu osolenou vodu. Žampiony si očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. Omáčku si začneme připravovat až teprve tehdy, když vložíme těstoviny do vroucí vody. Do pánve si nalijeme cca lžičku olivového oleje a přidáme trochu másla a na 5 minut orestujeme česnek se žampiony. Potom ochutíme solí a pepřem a přidáme citronovou šťávu. Těstoviny si přecedíme, ale v hrnci si necháme trošku vody, kterou potom přidáme s těstovinami na pánev k připravené směsi. Přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmezán a ještě kousíček másla a rychle promícháme.
Jak vidíte, je to opravdu snadné a rychlé jídlo a já vám přeji dobrou chuť :-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI