Parmazánové rizoto se špenátem zpět

Ingredience:
máslo nebo olej100 gmenší cibule1 ksrýže Carnaroli nebo Arborio300 g
suché bílé víno200 mlšpenátový protlak500 gstrouhaný parmazán4 lžíce
mořská sůl špetkačesnek1 stroužek
Zeleninový vývar
cibule2 ksmrkev2 kspetržel (může být vč. nati)1 ks
celer nebo řapíkatý celer1 ksrajče1 ksvoda2 l
sůl špetkapepř špetka
máslo nebo olej 100 g, menší cibule 1 ks, rýže Carnaroli nebo Arborio 300 g, suché bílé víno 200 ml, špenátový protlak 500 g, strouhaný parmazán 4 lžíce, mořská sůl špetka, česnek 1 stroužek, cibule 2 ks, mrkev 2 ks, petržel (může být vč. nati) 1 ks, celer nebo řapíkatý celer 1 ks, rajče 1 ks, voda 2 l, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Další z našich receptů, který je našimi hosty tolik oblíbený. A my víme proč!

Očištěnou zeleninu nakrájíme, na sucho opečeme do zlatova. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme alespoň 30 minut.

V jiném hrnci si připravíme špenát – zpěníme cibulku na oleji či másle, přihodíme nakrájený česnek (popř. rozmačkaný), špenátový protlak, osolíme a provaříme do odpaření přebytečné tekutiny. 

Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme.

Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem (olejem) a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže potopená. Vývar se postupně bude do rýže vstřebávat, proto ho vývar budeme nadále za občasného míchání přidávat až do změknutí rýže (al dente). 

Poté přidáme kousek másla, parmazán, upravený špenátový protlak, smícháme dohromady a dochutíme solí. Rizoto bude díky sýru krémovité

2013-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI