Pasta aglio olio e pangrattato zpět

Ingredience:
špagety300 gčesnek5 stroužkůchilli paprička1 ks
celozrnná strouhanka30 gpetržel snítkaextra panenský olivový olej trochu
sůl špetkapepř špetka
špagety 300 g, česnek 5 stroužků, chilli paprička 1 ks, celozrnná strouhanka 30 g, petržel snítka, extra panenský olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Také milujete špagety,které se i přes občas komplikované způsoby, jak je sníst, těší velké oblibě? Jaké jiné těstoviny jsou totiž pro Itálii tak typické! Takže nachystejte si vidličku a kdo chce i lžíci a můžete se pustit do jídla! 

Na pánvi zahříváme několik minut na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky s nasekanou chilli papričkou až se pěkně rozvoní,poté vypneme zdroj tepla a dochutíme barevným pepřem.V jiné pánvi nasucho opražíme celozrnnou strouhanku se špetkou soli.Špagety uvaříme "al dente" ve velkém množství osolené vody,slijeme,dáme do pánve s olejem a česnekem,přihodíme strouhanku,posypeme petrželkou,přilejeme trošku vody ve které se špagety vařily,promícháme a podáváme....

2014-09-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI