Ingredience: | |||||
brambory | 750 g | máslo | 2 cm | žloutek | 1 ks |
mléko | 45 ml | smetana | 15 ml | sůl | špetka |
pepř | špetka | ||||
Masová směs: | |||||
mleté hovězí maso | 500 g | hrášek | 200 g | mrkev | 100 g |
cibule najemno krájená | 1 ks | rajčatové pyré | 1 lžíce | čerstvé lístky tymiánu | 1 lžíce |
čerstvé lístky rozmarýnu | 1 lžíce | stroužek česneku | 2 ks | sůl | špetka |
pepř | špetka | troška mouky |
Mnohokrát jsem slyšela názor, že angličané umí neuvěřitelně hodně věcí, ale vaření mezi ně nepatří. Asi bychom našli opravdu málo lidí kterým chutnají třeba octové chipsy, dušené ledvinky, rozvařená zelenina nebo typický, anglický, vánoční puding.
V ponuré šedi britské gastronomie, ale prosvítá pár jídel za které by se nemusel stydět žádný národ. Jedním z těchto jídel je určitě i pastýřský koláč nebo-li "shepherd´s pie", můžeme ho najít v mnoho variacích třeba s treskou a hráškem "fisherman´s pie" nebo s hovězím masem "cottage pie".
Samotný koláč je vlastně směs mletého masa a zeleniny (hrášku, mrkve) s peřinou z bramborové kaše. Na ingrediencích samo o sobě není nic moc zajímavého. Každý měl někdy bramborovou kaši nebo mleté maso, ale společně v netypickém, domácím, anglickém jídle ho musí vyzkoušet každý.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI