Patatas a la riojana, španělská alternativa bramborového guláše zpět

Ingredience:
vepřová žebírka (nebo jiné maso, záleží na každém)400 gmenší červená paprika1 ksmenší zelená paprika1 ks
střední cibule1 kschilli paprička1 ksčesnek3 stroužky
mletá sladká paprika1 lžičkabrambory (+/- 2 větší brambory na osobu) pársušená paprička ñora, typická pro španělskou kuchyni. Je spíš sladká a masitá. Pokd vás napadne nějaká alternativa, experimentujte. pokud seženete
vepřová žebírka (nebo jiné maso, záleží na každém) 400 g, menší červená paprika 1 ks, menší zelená paprika 1 ks, střední cibule 1 ks, chilli paprička 1 ks, česnek 3 stroužky, mletá sladká paprika 1 lžička, brambory (+/- 2 větší brambory na osobu) pár, sušená paprička ñora, typická pro španělskou kuchyni. Je spíš sladká a masitá. Pokd vás napadne nějaká alternativa, experimentujte. pokud seženete

Příprava

Španělsko má mnoho receptů, kterými se můžeme inspirovat při zdravém vaření. Třebapatatas a la riojana patří mezi recepty, které se dobře uplatní hlavně v zimě, je velmi jednoduchý a třeba v pomalém hrnci se pohodlně připraví (ale i v tom normálním :)). Jedná se o jídlo trochu podobné bramborovému guláši, základ mu ale dávají hlavně papriky. Velmi tradičně se do něj přidává i chorizo, ale to si radši odpustím, leda že by bylo pěkně “casero” (domácí) :)

Příprava v pomalém hrnci:

Žebírka dáme do pomalého hrnce, zalijeme vodou a osolíme (a přidáme ñoru).

Cibulku nakrájíme, zrovna tak nakrájíme obě papriky. Společně s najemno nakrájenou chilli a česnekem osmahneme. Před koncem zaprášíme mletou paprikou a přidáme do pomalého hrnce.

Jako poslední přijdou brambory. Oloupáme je a pak nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a vše necháme pomalit. Na rychlější stupeň asi 4 hodiny, otestujeme.

Nakonec ještě můžeme dozahustit rozmixovanou bramborou a dochutit.

Příprava v normálním hrnci:

Vše je v podstatě stejné, akorát brambory dáme až ve chvíli, kdy bude maso z žebírek měkké. Zahušťování asi nebude potřeba, protože se nám brambory trošku ovaří.

2014-04-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI