Ingredience: | |||||
vepřová žebírka (nebo jiné maso, záleží na každém) | 400 g | menší červená paprika | 1 ks | menší zelená paprika | 1 ks |
střední cibule | 1 ks | chilli paprička | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
mletá sladká paprika | 1 lžička | brambory (+/- 2 větší brambory na osobu) | pár | sušená paprička ñora, typická pro španělskou kuchyni. Je spíš sladká a masitá. Pokd vás napadne nějaká alternativa, experimentujte. | pokud seženete |
Španělsko má mnoho receptů, kterými se můžeme inspirovat při zdravém vaření. Třebapatatas a la riojana patří mezi recepty, které se dobře uplatní hlavně v zimě, je velmi jednoduchý a třeba v pomalém hrnci se pohodlně připraví (ale i v tom normálním :)). Jedná se o jídlo trochu podobné bramborovému guláši, základ mu ale dávají hlavně papriky. Velmi tradičně se do něj přidává i chorizo, ale to si radši odpustím, leda že by bylo pěkně “casero” (domácí) :)
Příprava v pomalém hrnci:
Žebírka dáme do pomalého hrnce, zalijeme vodou a osolíme (a přidáme ñoru).
Cibulku nakrájíme, zrovna tak nakrájíme obě papriky. Společně s najemno nakrájenou chilli a česnekem osmahneme. Před koncem zaprášíme mletou paprikou a přidáme do pomalého hrnce.
Jako poslední přijdou brambory. Oloupáme je a pak nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a vše necháme pomalit. Na rychlější stupeň asi 4 hodiny, otestujeme.
Nakonec ještě můžeme dozahustit rozmixovanou bramborou a dochutit.
Příprava v normálním hrnci:
Vše je v podstatě stejné, akorát brambory dáme až ve chvíli, kdy bude maso z žebírek měkké. Zahušťování asi nebude potřeba, protože se nám brambory trošku ovaří.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI