Ingredience: | |||||
velký patizon | 1 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek | sůl | dle chuti |
kurkuma | špetka | pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti |
česnek | dle chuti | olivový olej | dle potřeby | ||
Trojobal: | |||||
vejce | 3 - 4 ks | sůl | špetka | hladká mouka | dle potřeby |
strouhanka | dle potřeby | uzená paprika | dle chuti | ||
Na smažení: | |||||
olej | dle potřeby |
Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.
Patizon oloupeme, odstraníme pecky a pokrájíme.
Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou.
V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den patizon obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi.
Podáváme s bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI