Patizonové karbanátky s polentou zpět

Ingredience:
patizon1 kgtvrdý sýr100 gpolenta + na obalenícca 8 lžic
vejce2 kssůl špetkapepř špetka
patizon 1 kg, tvrdý sýr 100 g, polenta + na obalení cca 8 lžic, vejce 2 ks, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Podávejte ideálně s vařenými brambory, zeleninou a jogurtovou "tatarkou" domácí výroby.

U nás doma se patizon nikdy nejedl, ale když jsem ho dostala ve farmářské bedýnce, jala jsem se experimentovat. A skromnost stranou - tohle jídlo se mi opravdu vydařilo.

Oloupejte patizon a rozkrojte ho na menší části (většinou je jednodušší tyto dva kroky přehodit a nejdřív tu obludu s tvrdou slupkou nějak rozkrájet). Vydlabejte semínka a na hrubém struhadle nastrouhejte. Posolte a nechte chvíli "vypotit". Pak vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte strouhaný sýr, vejce a polentu (množství si upravte podle potřeby). Podle svých zvyklostí osolte a opepřete. Tvarujte karbanátky, obalte je v polentě a můžete smažit nebo péct na pečicím papíru v troubě (na 180°C asi 30 minut).

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI