Ingredience: | |||||
brambory | 800 g | hrubá mouka (možná více - dle typu brambor) | 300 g | krupice | 100 g |
vejce | 2 ks | sůl | špetka | nasekané bylinky (petrželka, pažitka, jarní cibulka...) | hrstka |
uzené maso | dle potřeby |
Základem rolády je klasické bramborové těsto na knedlíky, já jsem zvolila toto (vystačí asi na 2 rolády, asi 5 – 6 porcí):
Uvařené brambory nastrouháme nebo rozmačkáme na jemno, přidáme vejce, sůl, bylinky, krupici a postupně zapracováváme mouku. Její množství záleží na množství a typu brambor. Je ale potřeba vypracovat nelepivé těsto, které vyválíme přes pečící papír na placku silnou asi půl centimetru. Tu poklademe na tenké plátky nakrájeným uzeným masem, které jsme si předtím osmahli. Můžeme přidat i smaženou cibulku. Poté opatrně zavineme a upečeme dozlatova, což při teplotě 180°C trvá přibližně 30 minut. Jako příloha se hodí kysané zelí nebo špenát.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI