Ingredience: | |||||
kachna | 1 ks | jablka | 3 - 4 ks | sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti | ||||
Červené zelí: | |||||
červené sterilované zelí | 1 sklenice (640g) | malá cibule | 1 ks | sůl | dle chuti |
cukr | dle chuti | sádlo | dle potřeby | kmín | dle chuti |
ocet | dle chuti | hladká mouka | dle potřeby | ||
Bramborové knedlíky: | |||||
brambory uvařené ve slupce | 500 g | hrubá mouka | cca 150 g | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Konečně je tady víkend! A bude to dokonce víkend prodloužený, díky svátku - tak co si udělat sváteční oběd?
Pečená kachna
Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220°C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.
VENDY TIP!
A kdo si chce šťávičku ke kachně vytunit, tak výpek slijeme, odebere přebytečný tuk a zahustí šťávičku jíškou. A co s přebytečným tukem? No přeci do sklenice, nechat vychladnout a pak šup do lednice! Pak již jen sádlo namažeme na chleba, osolíme a poklademe cibulí - to je teprve mňamka!
Červené zelí
Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.
Bramborové knedlíky
Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI