Ingredience: | |||||
kachna celá | 1 ks | jablko | 3-4 ks | sůl | 1 hrstička |
kmín celý | 1 hrstička | ||||
Ingredience na zelí: | |||||
červené zelí sterilované | 1 sklenice | cibule | 1 ks | sůl | 1 špetka |
cukr | 1 špetka | sádlo | 1 lžíce | kmín celý | 1 lžička |
ocet | 1 lžíce | hladká mouka | 1 hrstička | ||
Ingredience na knedlíky: | |||||
vařené brambory ve slupce | 500 g | hrubá mouka | 150-200 g | vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
Noooo, když je ta sezóna jablek, tak nesmí přeci chybět kachna. Pěkně dokřupava upečená!
Kachna
Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.
Zelí
Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.
Knedlík
Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.
Dobrou chuť!
Kdo si chce šťávičku ke kachně "vytunit", tak výpek slije, odebere přebytečný tuk a zahustí šťávičku jíškou. A co s přebytečným tukem? No přeci do sklenice, nechat vychladnout a pak šup do lednice! Pak již jen sádlo namažeme na chleba, osolíme a poklademe cibulí – to je teprve mňamka!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI