Ingredience: | |||||
krkovice | 4 plátky | libový bůček | 6 plátků | olivový olej | dle potřeby |
uzená paprika | špetka | nálev z naložených kapií | 4 lžíce | naložená a nakrájená kapie | 2 ks |
velká cibule | 2 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby | česnek | 4 stroužky | ||
Špenát: | |||||
baby špenát | dle potřeby | cibulka | dle potřeby | česnek | dle potřeby |
vejce | dle potřeby | ||||
Bramborový knedlík: | |||||
brambory | dle potřeby | mouka | dle potřeby | vejce | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Když vidím vepřové maso, vždy mne to inspiruje k něčemu dobrému v kuchyni a tak jsem pekla a čarovala. Nedávno jsem četla, že organismus jednou za čas vepřové maso i výpečky potřebuje, všeho s mírou, ale je to nutné někdy promastit tělo.
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Lehce vše osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice a bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.
Odleželé plátky krkovice a bůčku vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI