Ingredience: | |||||
velká kuřecí stehna | 4 ks | velká cibule | 3 - 4 ks | majoránka a petrželka | dle chuti |
utřený česnek | 6 stroužků | hrubá sůl | dle chuti | celý kmín | dle chuti |
olivový rozmarýnový olej | dle potřeby | vývar | dle potřeby | ||
Brambory: | |||||
brambory | 1000 g | ostřejší chorizo klobása | 1/2 nožičky | větší červená cibule | 1 ks |
strouhaný jemný sýr | 150 g | vývar | na spaření cibule | máslo nebo smetana | na zjemnění |
sůl | dle chuti | petrželka | dle chuti |
Nedávno jsem měla v thajské restauraci kuřecí kousky v cibuli a tak jsem si řekla, že když to bylo tak dobré, že zkusím takto upravit kuřecí stehna. K tomu jsem jako přílohu vymyslela šťouchané brambory s chorizo klobáskou, petrželkou, červenou cibulí a strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, zasypeme natrhanou majoránkou a petrželkou a necháme přes noc maso naložené v hlubší nádobě. Druhý den přendáme naložená cibulová kuřecí stehna do pekáčku, malinko podlijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě pomalu dozlatova. Podléváme výpekem.
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme. Osušenou změklou cibuli společně s kousky ostré chirozo klobásy, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs. Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme společně s upečenými kuřecími stehny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI