Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 3 ks | loupaná rajčata | 1 plechovka | česnek | 3 stroužky |
červené víno | 4 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
oregano | dle chuti | loupané mandle | menší hrst | olej | 2 lžíce |
cukr | dle chuti | hořčice dijonského typu | dle chuti |
Přemýšlela jsem, jak skloubit kuře a oregano. Měla jsem chuť na rajčata a potřebovala jsem spotřebovat i mandle. Jo, to by šlo.
Připravte si zapékací misku s víkem. Vlijte do ní loupaná rajčata a nožem je pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete, posypte oreganem, přilijte víno a olej. (Pokud máte raději sladké omáčky, posypte rajčata lžící cukru) Omytá a osušená stehna osolte, potřete hořčicí a vložte do misky. Maso posypte trochou oregana a poklaďte je plátky česneku. Zasypte pokrájenými mandlemi a přiklopte víkem. Pečte na 210°C asi hodinu. Před koncem pečení, odklopte víko a opékejte na barvu.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou zaděláte místo mléka smetanou. Ta doladí nakyslou chuť omáčky. A salátkem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI