Připravte si pekáč, do něj nakrájejte oloupanou cibuli na půl kolečka, přihoďte houby a pár kostiček špeku. Vločky ještě trochu podrťte a posypte s nimi vzniklou směs v pekáči.
Omytá stehna osušte, osolte, opepřete a potřete jednou vrstvou kremžské hořčice a jednou vrstvou plnotučné. Vložte je do pekáče a podlijte dostatečným množstvím vody, asi tak do půlky obsahu.
Pokud zvolíte celé kuře, které budete porcovat, je lepší, když si uděláte ze slaniny klínek a prošpikujete jím prsa, ty se tolik nevysuší a budou šťavnatější.
Pekáč přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 210 °C a pečte asi 35-40 minut.
Během pečení můžete maso polít výpekem, ale já to většinou dělám až před koncem, kdy víko odklopím a maso dopeču na barvu a do křupava. :)
Servírujte s rýží a zeleninovým salátem.
Tip: Uvařenou rýži můžete dát vypéct ke kuřeti do trouby. Dejte jí do nádoby vhodné do trouby, pokapejte olivovým olejem a zhruba na 15 minut jí tam šoupněte. Rýži můžete připravovat v troubě rovnou. Stačí v hrnci osmažit kousek cibulky a přidat rýži, chvilku opéct a podlít vodou v poměru 1:2. A péct do měkka, popřípadě dle potřeby podlít vodou.