Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 4 ks | uzený česnek | 1 palice | sůl | špetka |
pepř | špetka | celý kmín | špetka | olivový olej | 1 a 1/2 - 2 lžíce |
saturejka | špetka | voda | dle potřeby | ||
Rukolový olej: | |||||
jemně nasekaná rukola | 1 velká hrst | citronová šťáva | 2 lžíce | olivový olej | 50 ml |
Viděla jsem tento recept, když jsem seděla u kadeřníka a tak se mi zalíbil, že jsem ho zkusila.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem.
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody. Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova.
Mezitím si připravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme. Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.
Restované gnocchi :
Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme (můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI