Pečená kuřecí stehna s rukolovým olejem a restovanými gnocchi zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksuzený česnek1 palicesůl špetka
pepř špetkacelý kmín špetkaolivový olej1 a 1/2 - 2 lžíce
saturejka špetkavoda dle potřeby
Rukolový olej:
jemně nasekaná rukola1 velká hrstcitronová šťáva2 lžíceolivový olej50 ml
kuřecí stehna 4 ks, uzený česnek 1 palice, sůl špetka, pepř špetka, celý kmín špetka, olivový olej 1 a 1/2 - 2 lžíce, saturejka špetka, voda dle potřeby, jemně nasekaná rukola 1 velká hrst, citronová šťáva 2 lžíce, olivový olej 50 ml

Příprava

Viděla jsem tento recept, když jsem seděla u kadeřníka a tak se mi zalíbil, že jsem ho zkusila.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem.
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody. Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova.
Mezitím si připravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme. Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.

Restované gnocchi :
Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme (můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.

2014-10-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI