Pečená mořská štika na pórku a hlívě ústřičné zpět

Ingredience:
filety z mořské štiky800 gmáslo100 golivový olej1 velká lžíce
pórek1/2 kshlíva ústřičná100 gmenší rajčata2 ks
citrón1 kspepř špetkasůl špetka
hladká mouka hrstka
filety z mořské štiky 800 g, máslo 100 g, olivový olej 1 velká lžíce, pórek 1/2 ks, hlíva ústřičná 100 g, menší rajčata 2 ks, citrón 1 ks, pepř špetka, sůl špetka, hladká mouka hrstka

Příprava

Mořská štika se vyznačuje pevnějším masem, nízkým obsahem tuků a jemnou nevýraznou chutí. Maso se dá dělat na všechny způsoby, které vás jen napadnou. Mořské ryby by měli tvořit větší část našeho jídelníčku, už jen pro jejich prospěšnost zdraví.

Filé ze štiky nebo jiné ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Do pekáčku dáme stejný díl másla a oleje. Do rozpáleného tuku vložíme připravené řezy z rybky a po obou stranách do zlatova opečeme. Vše děláme na stejném nádobí, by jsme se neochuzovali o chutě a výpek z přípravy ryby.
Poklademe pokrájeným pórkem, hlívou a kousky rajčat. Můžete přidat měsíček citronu, zbytek si nechte k hotové rybě.
Pekáček s rybou dáme na 15 minut do trouby. Zakápneme malinko vodou (je možno i troškou bélého vína) a dáme ke konci na program gril.

Zatáhnout rybyčku, přidat zeleninový doprovod, který můžete též před vložením do trouby orestovat a dát na chvilku péci. Nakonec zapnete gril pro finální kůrčičku.

Doboru chuť!

2014-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI