Ingredience: | |||||
vepřová panenka | dle potřeby | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
čerstvý tymián | dle chuti | slanina (co nejlibovější) | 150 - 200 g | ||
Příloha: | |||||
kaše, brambory... | dle chuti |
Po delší době jsme doma dostali chuť na vepřové maso a rozhodli se pro recept s vepřovou panenkou zabalenou ve slanině. Recept je jednoduchý a vypadá naprosto luxusně. Doporučuji podávat s kaší jako my nebo šťouchanými brambory.
Vepřovou panenku si rozkrojíme na polovinu a dáme prozatím stranou. Troubu předehřejeme na 190°C. Slaninu naskládáme přes sebe, tak aby se vždy zhruba polovinou překrývala. To, kolik plátků budete potřebovat, se odvíjí od toho, jak dlouhý je vždy jeden kus panenky. Slaninu opepříme a posypeme tymiánovými lístky. Poté na slaninu vložíme maso a zabalíme.
Pánev rozpálíme a bez přidání oleje na ni vložíme maso obalené slaninou, nejprve spojem dolů a dozlatova opečeme ze všech stran. Poté vložíme na plech, pekáč apod. do trouby na osm minut. Nezakryté. Mezitím bychom už měli mít nachystanou přílohu. Maso vyjmeme z trouby a necháme tři minuty odpočinout, nakrájíme a osolíme. Nyní už jen servírujeme.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI