Ingredience: | |||||
brambory | 4 ks | smetana ke šlehání | 1,5 dcl | zeleninový vývar | 0,75 dcl |
citronová šťáva | 1 lžíce | česnek | 2 stroužky | čerstvá nasekaná bazalka | 3 lžíce |
strouhaný parmazán | 2 lžíce | kešu ořechy | hrst | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Klasik by pravil "jak primitivní" a já dodávám nikoli "jak účinné", ale jak výborné! To prostě musíte zkusit!
Operte buď 4 opravdu velké brambory (tak kolem 220 g), nebo několik menších. Propíchejte slupky vidličkou, vetřete do nich trochu soli a dejte péct. Já své 150gramové pekla asi 45 minut, ty velké by potřebovaly tak hodinu. Po upečení je podélně rozkrojte a lžící vydlabejte (ve slupce nechte jen tenkou vrstvu. Vydlabanou hmotu v misce rozmačkejte vidličkou.
Mezitím v rendlíku smíchejte smetanu na šlehání a zeleninový vývar. Nechte vařit přibližně 8-10 minut, aby se asi tak polovina odpařila. Pak přidejte lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, bazalku, sůl a pepř. Směs vmíchejte do bramborového pyré a přidejte 1 lžíci strouhaného parmazánu a hrst nasekaných kešu ořechů. Naplňte brambory, posypte je navrch zbylým parmazánem a ještě dejte chvíli péct, dokud povrch nezezlátne (asi 10-15 minut). Podávejte se zeleninovým salátem a oblíbeným dipem. Já míchám bílý jogurt, tvaroh a termizovaný sýr s česnekem a pažitkou. Je to rychlé, výborné a zdravé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI