Pečené brambory v alobalu s uzeným, česnekem a cibulí zpět

Ingredience:
brambory1 kganglická slanina20 dkgcibule2 ks
česnek1 palicesůl špetkapepř špetka
bylinky dle chuti
brambory 1 kg, anglická slanina 20 dkg, cibule 2 ks, česnek 1 palice, sůl špetka, pepř špetka, bylinky dle chuti

Příprava

Předem bych chtěla upozornit, že tento recept nebude žádný vrchol gastronomie, ale nám prostě chutná.

Brambory se pečou od nepaměti. Kdo z nás by si nepamatoval na chuť a vůni horké brambory právě vyhrabané z popela táboráku. Možná i proto pečení a zapékání brambor láká ke stále novým kombinacím, proto vznikají tak nápadité recepty, ale já se držím klasiky…brambora, kus špeku, cibule a česnek ;).

 

Brambory omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky (já jsem je tentokrát i oloupala, protože už nebyly tak pevné jak mají být), cibule oloupeme a nakrájíme také na čtvrtky, česnek oloupeme na celé stroužky. Anglickou slaninu nakrájíme na větší kousky, ale ne moc tlusté. Pokud mám čerstvé bylinky, přidám k tomu několik snítek tymiánu, oregana  nebo i rozmarýnu. Vše "halabala" dáme na tácek z alobalu, (nesolím, nepepřím, nedávám olej ani sádlo, slanina pustí přesně to co má) který ještě obalíme silnějším alobalem. Pečeme na grilu a průběžně otáčíme, nebo i v troubě přibližně 45 minut. Dochutíme solí, pepřem a pak už si pochutnáváme na české klasice.

2014-02-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI