Pečené čočkové nočky s mrkvovým dipem zpět

Čočkové nočky:
červená čočka60 gmenší cibule1 ksolej1 lžíce
kurkuma1/2 lžičkysůl špetkavývar nebo voda na podlití
lučina1 lžíce
Mrkvový dip:
očištěná mrkev100 golej1 lžícesůl špetka
pepř špetkabílý jogurt2 - 3 lžícekoriandr snítka
červená čočka 60 g, menší cibule 1 ks, olej 1 lžíce, kurkuma 1/2 lžičky, sůl špetka, vývar nebo voda na podlití, lučina 1 lžíce, očištěná mrkev 100 g, olej 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, bílý jogurt 2 - 3 lžíce, koriandr snítka

Příprava

Díky tomu, že je červená čočka loupaná, je jedinou luštěninou, která nenadýmá.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev nakrájíme na 1 cm silné plátky a smícháme s olejem, solí a pepřem. Plech vložíme pečícím papírem, rozložíme na něj mrkev a dáme na půl hodiny péct.

Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Čočku propláchneme a vložíme na pánev, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme kurkumu a za občasného podlévání a míchání vaříme doměkka. Tekutinu vyvaříme, čočku odstavíme a necháme zchladnout. K čočce přimícháme lučinu, případně dosolíme a pomocí lžic tvoříme nočky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Z trouby vyndáme mrkev a vložíme dovnitř nočky. Pečeme asi 20 minut.

Mrkev přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přidáme jogurt a tyčovým mixérem rozmixujeme. Koriandr nasekáme najemno a přimícháme ke směsi, dosolíme.

2014-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI