Čočkové nočky: | |||||
červená čočka | 60 g | menší cibule | 1 ks | olej | 1 lžíce |
kurkuma | 1/2 lžičky | sůl | špetka | vývar nebo voda | na podlití |
lučina | 1 lžíce | ||||
Mrkvový dip: | |||||
očištěná mrkev | 100 g | olej | 1 lžíce | sůl | špetka |
pepř | špetka | bílý jogurt | 2 - 3 lžíce | koriandr | snítka |
Díky tomu, že je červená čočka loupaná, je jedinou luštěninou, která nenadýmá.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev nakrájíme na 1 cm silné plátky a smícháme s olejem, solí a pepřem. Plech vložíme pečícím papírem, rozložíme na něj mrkev a dáme na půl hodiny péct.
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Čočku propláchneme a vložíme na pánev, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme kurkumu a za občasného podlévání a míchání vaříme doměkka. Tekutinu vyvaříme, čočku odstavíme a necháme zchladnout. K čočce přimícháme lučinu, případně dosolíme a pomocí lžic tvoříme nočky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Z trouby vyndáme mrkev a vložíme dovnitř nočky. Pečeme asi 20 minut.
Mrkev přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přidáme jogurt a tyčovým mixérem rozmixujeme. Koriandr nasekáme najemno a přimícháme ke směsi, dosolíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI