Ingredience: | |||||
jehněčí kolínka | 2 ks | cibule | 2 ks | mrkev | 2 ks |
celer | 2 řapíky | mladý česnek i s natí | 1 palička | rajský protlak | 1 lžíce |
skořice | kousek svitku | bobkový list | 2 ks | kardamom | 6 tobolek |
nové koření | 6 kuliček | čerstvé oregánové lístky | hrstička | samneh (jehněčí sádlo) | dle potřeby |
masový vývar | dle potřeby | zelené olivy | hrst | drcený pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Takovou "jeskynní" dietu si určitě oblíbíte. Paleo není však dieta, ale styl života a stravování. Hlavní myšlenkou je, konzumovat co nejmenší množství škodlivých potravin a to se nám přece všem líbí, no ne?
Na hrubo pokrájenou cibuli osolíme a na jehněčím sádle orestujeme do sklovita. Přidáme kardamom, nové koření, skořici, bobkáče a necháme rozvonět. Na tomto základu ze všech stran opečeme osolená a opepřená kolínka. Vmícháme na větší kostičky pokrájenou mrkev, celer a česnek, rajský protlak, na drobno posekané oregáno, a opět chvilenku restujeme. Nakonec vše podlijeme vývarem (asi 300 ml), vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupínků (horní a dolní) a zhruba tři a půl hodinky pečeme. Na posledních 30 minut pečení přidáme olivy.
Zda je maso řádně propečené poznáte podle toho, že jde lehce oddělit od kosti, odpadne téměř samo.
Během pečení kolínka poléváme výpekem a podle potřeby dále podléváme. Podáváme s libovolnou zeleninovou kaší (doporučuji vyzkoušet z topinambur).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI