Pečené koleno s vůní a chutí cibule a česneku zpět

Ingredience:
větší vepřové koleno1 kscibule2 kskmín dle potřeby
voda dle potřebykořenová zelenina na vývar dle potřebyčesnek8 stroužků
sůl dle chuti
Na potírání:
uzená sypká paprika dle chutiolej dle potřebyutřený česnek dle chuti
větší vepřové koleno 1 ks, cibule 2 ks, kmín dle potřeby, voda dle potřeby, kořenová zelenina na vývar dle potřeby, česnek 8 stroužků, sůl dle chuti, uzená sypká paprika dle chuti, olej dle potřeby, utřený česnek dle chuti

Příprava

Tak tento recept snad nemusím nikomu dlouze představovat. Není to zrovna jídlo, které bychom mohli jíst třikrát týdně, ale jednou za čas, se prostě víc než hodí. Pokud má člověk možnost čerstvě nastrouhaného křenu, je to úplně nejvíc!

Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno, 8 stroužků česneku a necháme předvařit doměkka (cca 50 - 60 minut).

Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Na kůži uděláme malé zářezy. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme vývarem. Po celou dobu pečení koleno potíráme směsí z uzené papriky, oleje a vývaru s česnekem. V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem a nakonec sosík podlijeme i pivem a dál pečeme dozlatova.

2015-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI