Pečené krůtí masíčko se zeleninou a jáhly zpět

Ingredience:
krůtí prso150 gvelká mrkev1 krůžičková kapusta6 ks
pórek1/4 kskmín špetkasůl dle chuti
České Ghí dle potřebyjáhly60 g
krůtí prso 150 g, velká mrkev 1 k, růžičková kapusta 6 ks, pórek 1/4 ks, kmín špetka, sůl dle chuti, České Ghí dle potřeby, jáhly 60 g

Příprava

Na nákupu v Bille mé oko zahlédlo krásnou růžičkovou kapustu. V mrazáku zásoba krůtího masa. Tak mi blesklo hlavou, že bych mohla něco zapéct. Přihodila jsem do nákupního košíku mrkvičku, pórek a druhý den vznikla tato dobrůtka.

Očistíme si kapustu, nařízneme v prostředku, 5 minut povaříme v páře nebo ve vodě. Připravíme si zeleninu do zapékací mísy, kterou pokrájíme společně s krůtím masem. Přidáme povařenou kapustu, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou.
Pečeme na 180°C do změknutí zeleniny a masa. Ke konci přidáme trošku Ghí. Já pekla 30 minut.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI