Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami zpět

Ingredience:
kvalitní farmářská kuřecí prsa500 gkuřecí vývar450 mldýně Hokkaido1 ks
cibule2 ksčeský česnek3 stroužkmáslo80 g
sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetkatěstoviny400 g
kvalitní farmářská kuřecí prsa 500 g, kuřecí vývar 450 ml, dýně Hokkaido 1 ks, cibule 2 ks, český česnek 3 stroužk, máslo 80 g, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, těstoviny 400 g

Příprava

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně…

Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnoujemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídlapřecpete, protože nebudete moct přestat. Alespoň já nemohla.

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
  2. Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky. (Nemusí to být drobné plátky.)
  3. Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.
  4. Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.
  5. Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.
  6. Nakonec přilijte vývar.
  7. Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.
  8. Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.
  9. Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
  10. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
  11. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
  12. Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.

TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.

2015-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI