Ingredience: | |||||
kvalitní farmářská kuřecí prsa | 500 g | kuřecí vývar | 450 ml | dýně Hokkaido | 1 ks |
cibule | 2 ks | český česnek | 3 stroužk | máslo | 80 g |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | špetka | těstoviny | 400 g |
Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně…
Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnoua jemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídlapřecpete, protože nebudete moct přestat. Alespoň já nemohla.
TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI