Pečené kuřecí stripsy v kešu strouhance zpět

Ingredience:
kuřecí prsa3 kschia semínka3 lžícepomeranč - šťáva z něj1/2 ks
agávový sirup1 lžícesojová omáčka1 lžícesůl dle chuti
Kešu strouhanka:
kešu ořechy (nepražené, nesolené)50 gstrouhanka40 gkukuřičné lupínky15 g
kuřecí prsa 3 ks, chia semínka 3 lžíce, pomeranč - šťáva z něj 1/2 ks, agávový sirup 1 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, sůl dle chuti, kešu ořechy (nepražené, nesolené) 50 g, strouhanka 40 g, kukuřičné lupínky 15 g

Příprava

S masem na sladko jsem kamarád. Naše malá žížala to zdá se zdědila po mně, takže tímto typem hlavního jídla se jí rozhodně zavděčím. A fastfoodové vzezření se zase líbí manželovi. V téhle dobrotě si zkrátka všichni najdeme to svoje.

Kuřecí prsa osolíme a nakrájíme na menší kousky, řekněme silnější proužky. Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče, přidáme do ní sojovou omáčku, chia semínka i agávový sirup, dobře promícháme a kuřecí maso v této marinádě pořádně obalíme. Necháme několik hodin marinovat v lednici. 

Během marinování chia semínka nasají tekutinu a osliznou, čímž nám při obalování do strouhanky nahradí vejce. Obalovat v ní tedy budeme rovnou, aniž bychom maso ještě namáčeli ve vajíčku či mouce. 

Na strouhanku smícháme najemno nasekané kešu oříšky s nahrubo nasekanými kukuřičnými lupínky. Nakonec přimícháme ještě klasickou strouhanku. Maso pak vytahujeme z marinády a v této směsi rovnou obalujeme. 

Rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem a potřený troškou oleje. Pečeme na 170°C (horkovzduch) přibližně 25 minut. Během pečení můžete maso ještě obrátit, aby byla strouhanka opečená z obou stran.

Podávat můžete například s bramborem, který si v troubě upečete přímo s masem, a nebo s bramborovou kaší. Chcete-li dostát blízkosti fastfoodového menu, můžete přidat ještě kukuřici nebo salát coleslaw. Recept na odlehčenou verzi najdete ZDE.

Dětská specifika: 

  • Kešu, stejně jako ostatní ořechy obecně, se doporučují pro svou horší stravitelnost, alergennost a náchylnost k plísním a žluknutí od 2 - 3 let věku.
  • Chia semínka bych v malé míře doporučila od 1 roku, větší množství by mohlo znamenat horší stravitelnost, nadměrné množství bílkovin nebo projímavost.
2018-02-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI