Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks | chia semínka | 3 lžíce | pomeranč - šťáva z něj | 1/2 ks |
agávový sirup | 1 lžíce | sojová omáčka | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
Kešu strouhanka: | |||||
kešu ořechy (nepražené, nesolené) | 50 g | strouhanka | 40 g | kukuřičné lupínky | 15 g |
S masem na sladko jsem kamarád. Naše malá žížala to zdá se zdědila po mně, takže tímto typem hlavního jídla se jí rozhodně zavděčím. A fastfoodové vzezření se zase líbí manželovi. V téhle dobrotě si zkrátka všichni najdeme to svoje.
Kuřecí prsa osolíme a nakrájíme na menší kousky, řekněme silnější proužky. Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče, přidáme do ní sojovou omáčku, chia semínka i agávový sirup, dobře promícháme a kuřecí maso v této marinádě pořádně obalíme. Necháme několik hodin marinovat v lednici.
Během marinování chia semínka nasají tekutinu a osliznou, čímž nám při obalování do strouhanky nahradí vejce. Obalovat v ní tedy budeme rovnou, aniž bychom maso ještě namáčeli ve vajíčku či mouce.
Na strouhanku smícháme najemno nasekané kešu oříšky s nahrubo nasekanými kukuřičnými lupínky. Nakonec přimícháme ještě klasickou strouhanku. Maso pak vytahujeme z marinády a v této směsi rovnou obalujeme.
Rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem a potřený troškou oleje. Pečeme na 170°C (horkovzduch) přibližně 25 minut. Během pečení můžete maso ještě obrátit, aby byla strouhanka opečená z obou stran.
Podávat můžete například s bramborem, který si v troubě upečete přímo s masem, a nebo s bramborovou kaší. Chcete-li dostát blízkosti fastfoodového menu, můžete přidat ještě kukuřici nebo salát coleslaw. Recept na odlehčenou verzi najdete ZDE.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI