Pečené nudle s bambusem a houbou shiitake zpět

Ingredience:
bezvaječné pšeničné nudle (z balíčku)3 čtverečkyrostlinný olej dle potřebyzázvor2 cm
česnek1 velký stroužekjarní cibulka2 kschilli paprička1 ks
bambus na plátky1 skleničkamenší mrkev1 ksšalotka1 ks
sušené houby Shitake5 - 10 kskoření pěti vůní1 lžičkavoda dle potřeby
škrob1 lžičkapalmový cukr (třtinový)1 lžícesojová omáčka1 lžíce
ústřicová omáčka1 lžícerybí omáčka1 lžícepepř dle chuti
šťáva z jednoho citronu dle chutikoriandr svazek
bezvaječné pšeničné nudle (z balíčku) 3 čtverečky, rostlinný olej dle potřeby, zázvor 2 cm, česnek 1 velký stroužek, jarní cibulka 2 ks, chilli paprička 1 ks, bambus na plátky 1 sklenička, menší mrkev 1 ks, šalotka 1 ks, sušené houby Shitake 5 - 10 ks, koření pěti vůní 1 lžička, voda dle potřeby, škrob 1 lžička, palmový cukr (třtinový) 1 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, ústřicová omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, pepř dle chuti, šťáva z jednoho citronu dle chuti, koriandr svazek

Příprava

Po dlouhé době jsem se rozhodla připravit teplou večeři, tak jsem se rozhodla připravit tento recept.

Nudle zalijte vařící vodou a nechte vařit al dente . Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Houby si namočte na 15 minut do teplé vody a nechte změknout. Později odřízněte tuhé nohy a pokrájejte na nudličky.

Pánev wok nechte dobře rozpálit. Přidejte olej a orestujte  mrkev, jarní cibulku a šalotku na nudličky. Dále přidejte okapaný bambus a houby shitaké. Orestujte, okořeňte a dejte stranou. 

Stejnou pánev opět rozpalte a přidejte olej. Vložte nudle a promíchejte. Pokud by byly uvařené do měkka, tak se vám budou rozpadat. Jestli se vám lepí na pánev, tak nebyla dostatečně rozpálená.

Nudle neopékejte zbytečně dlouho. Stačí vyloženě několik málo minut.

Dejte opět stranou k zelenině a na pánvi v trošce oleje orestujte česnek, zázvor, palmový cukr, veškeré omáčky a po minutce vmíchejte i vodu se škrobem. Vodu dejte podle uvážení, aby omáčka byla tak akorát hustá. 

Vraťte zeleninu i nudle. Promíchejte, popřípadě přilijte krapet vody a citrónovou šťávu.

Na talíři dozdobte čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a měsíčkem citrónu.

Dobrou chuť!

2016-04-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI