Pečené plněné papriky s rajčatovou omáčkou zpět

Náplň paprik:
mleté hovězí maso500 gvejce1 kscibule1 ks
sůl dle chutipepř dle chutisvětlé papriky8 ks
Omáčka:
cibule1 kshladká mouka2 lžícemalý protlak + rajská šťáva - Pomodori2 ks
nové koření5 kuličekcelý pepř6 kuličekbobkový list2 ks
cukr2 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
sádlo1 lžíceskořice špetka
mleté hovězí maso 500 g, vejce 1 ks, cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, světlé papriky 8 ks, cibule 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, malý protlak + rajská šťáva - Pomodori 2 ks, nové koření 5 kuliček, celý pepř 6 kuliček, bobkový list 2 ks, cukr 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sádlo 1 lžíce, skořice špetka

Příprava

Plněné papriky mám moc ráda, ale jsou docela časově náročné včetně domácích knedlíku. Když je ale chuť, tak si je ráda udělám.

Hovězí mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí, osolíme, opepříme a naplníme očištěné papriky, zbavené jádřinců.
V pekáčku na lžíci sádla osmahneme cibulku, zasypeme ji lehce moukou a zamícháme. Zalijeme rajskou šťávou nebo vývarem. Přidáme koření, oba malé protlaky, malinko cukru a přivedeme k varu.
Do omáčky v pekáčku vložíme naplněné papriky a cca 40 minut pečeme v troubě. Když je maso měkké, vyndáme pekáček z trouby. Papriky vyjmeme, omáčku přecedíme, zbavíme koření, případně dochutíme skořicí a papriky vrátíme do omáčky.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

2016-07-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI