Ingredience: | |||||
bůček, žebírka a ocásky | 1500 g | kouřová sůl | 1 hrstička | uzená paprika | 1 špetka |
česnek | 4 stroužky | kmín | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
sádlo | 1 pol. lžíce | velká cibule | 2 ks | voda na podlití | |
Na zelí: | |||||
červené kysané zelí | 1 větší miska | kmín | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
červené víno | 150 ml | velká cibule | 1 ks | sádlo | 1 lžíce |
gelový bujón | 1/2 ks | ||||
Příloha: | |||||
houskový nebo bramborový knedlík | sekaná petrželka | 1 hrstka |
Jednou za čas je prostě chuť na pořádnou klasiku, která vás možná bude tížit ještě večer, přiznávám. Jenže, my to máme prostě rádi. Nezapomeňte na dobré víno, i když na něm jen vaříte. Já si vybrala vepřové ocásky, žebírka a bůček.
Maso kuchyňsky upravíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí a uzenou paprikou. Kdo má rád kmín posype drceným či celým kmínem. Podlijeme vodou a přidáme do pekáčku lžíci sádla s pokrájenou cibulkou.
Dáme péci do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem.
Zelí:
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti dochutíme cukrem. Já po chvíli přidala do výpeku půl vaničky gelového bujónu pro silnější chuť.
Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Pokud se vám zdá zelí "ostřejší" přidejte špetku cukru dle chuti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI