Ingredience: | |||||
losos | 600 g | provensálské koření | dle chuti | limetková šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti | ||
Ratatouille: | |||||
lilek | 1 ks | mladá cuketa | 2 ks | rajčta | 5 ks |
žlutá paprika | 1 - 2 ks | cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
olivový olej | 5 lžic | provensálské koření | dle chuti | tymián | dle chuti |
bazalka | dle chuti | sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti |
Dnes jsem měla chuť na něco lehkého a také jsem chtěla využít krásné zeleniny, která nám přišla ze Světa bedýnek. A tak nakonec vzniklo toto jídlo. Myslela jsem si, že k lososovi nemůže být lepší příloha než brambor nebo kaše. Ovšem tato voňavá zeleninová směs k němu ladí naprosto dokonale.
Lososa si naporcujeme na jednotlivé filety, osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a okořeníme. Necháme odležet v chladu, zatímco budeme připravovat ratatouille. Nejprve si spaříme rajčata vroucí vodou. Do pánve Wok nalijeme asi 5 lžic olivového oleje a osmahneme na něm cibuli, nakrájenou nahrubo. Souběžně si nakrájíme lilek, cuketu a papriku. Přidáme na pánev a společně restujeme. Rajčata oloupeme, vykrojíme "bubáky" a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a přidáme koření. Pokud máme čerstvé bylinky, je to nejlepší volba. Ale postačí i sušené nebo mražené. Ratatouille společně dusíme na nejmenším stupni 20-30 minut, než se zelenina propojí a vytvoří směs. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů. Vyndáme marinovaného lososa, na každý filet položíme plátek másla a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI