Ingredience: | |||||
porce králíka | 4 ks | rajčata | 2 ks | střední žlutá paprika | 1 ks |
hrubozrnná hořčice | dle chuti | česnek | 2 stroužky | sůl | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | ||||
Kaše: | |||||
brambory | 6 ks | jablka | 2 ks | celer | kousek |
drcený kmín | špetka | máslo | plátek | mléko | dle potřeby |
Salát: | |||||
okurka | dle potřeby | bylinková sůl | dle chuti | moučkový cukr | dle chuti |
ocet | dle chuti | olej pro studenou kuchyni | dle potřeby |
Tato pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají.
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI