Ingredience: | |||||
větší květák | 1 ks | uvařená cizrna | 240 g | extra panenský olivový olej | dle potřeby |
indické kari | 1 - 2 lžičky | římský kmín | 1/2 lžičky | hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
čerstvý koriandr | dle chuti |
Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct, je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď (smích). Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce "připálit". Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.
Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce míchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI