Ingredience: | |||||
hovězí maso na guláš nakrájené na proužky | 700 g | hladká mouka | 2 lžíce | koření pěti vůní | 1 lžíce |
pepř | 1 lžíce | citronová tráva, nakrájená najemno | 2 stonky | česnek nakrájený na jemno | 3 stroužky |
sojová omáčka | 3 lžíce | třtinový cukr | 1 lžíce | šalotka, nakrájená najemno | 4 ks |
nakrájené chilli | 2 - 3 ks | nakrájená velká rajčata | 4 ks | rajčatová pasta | 2 lžíce |
mrkev nakrájená na plátky | 4 ks | badyán | 2 hvězdičky | limetkové listy | 2 ks |
celá skořice | 1 ks | domácí vývar | 650 ml | dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky | 1 ks |
sezamový olej | 2 lžíce | asijská bazalka | dle chuti |
Nejsem člověk, který má v oblibě guláš se šesti, ale snažím se dělat recepty, která jsou známé, oblíbené a stylizuji je do své oblíbené Asie. Třeba jen citronová tráva a badyán dokáží udělat velké divy.
V neděli, když venku sněžilo a nebylo nic, co by mě vyhnalo do té zimy, kromě večerní jógy, jsme se rozhodla, že právě teplý guláš s chilli nás dokáže pořádně zahřát.
Je to velmi jednoduché, jen možná trvá trošku déle. Maso si na předem na hodinu naložíte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI