Pečený vietnamský guláš zpět

Ingredience:
hovězí maso na guláš nakrájené na proužky700 ghladká mouka2 lžícekoření pěti vůní1 lžíce
pepř1 lžícecitronová tráva, nakrájená najemno2 stonkyčesnek nakrájený na jemno3 stroužky
sojová omáčka3 lžícetřtinový cukr1 lžícešalotka, nakrájená najemno4 ks
nakrájené chilli2 - 3 ksnakrájená velká rajčata4 ksrajčatová pasta2 lžíce
mrkev nakrájená na plátky4 ksbadyán2 hvězdičkylimetkové listy2 ks
celá skořice1 ksdomácí vývar650 mldýně, oloupaná a nakrájená na kostičky1 ks
sezamový olej2 lžíceasijská bazalka dle chuti
hovězí maso na guláš nakrájené na proužky 700 g, hladká mouka 2 lžíce, koření pěti vůní 1 lžíce, pepř 1 lžíce, citronová tráva, nakrájená najemno 2 stonky, česnek nakrájený na jemno 3 stroužky, sojová omáčka 3 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, šalotka, nakrájená najemno 4 ks, nakrájené chilli 2 - 3 ks, nakrájená velká rajčata 4 ks, rajčatová pasta 2 lžíce, mrkev nakrájená na plátky 4 ks, badyán 2 hvězdičky, limetkové listy 2 ks, celá skořice 1 ks, domácí vývar 650 ml, dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky 1 ks, sezamový olej 2 lžíce, asijská bazalka dle chuti

Příprava

Nejsem člověk, který má v oblibě guláš se šesti, ale snažím se dělat recepty, která jsou známé, oblíbené a stylizuji je do své oblíbené Asie. Třeba jen citronová tráva a badyán dokáží udělat velké divy.
V neděli, když venku sněžilo a nebylo nic, co by mě vyhnalo do té zimy, kromě večerní jógy, jsme se rozhodla, že právě teplý guláš s chilli nás dokáže pořádně zahřát.

Je to velmi jednoduché, jen možná trvá trošku déle. Maso si na předem na hodinu naložíte.

Nejdříve v misce smíchejte maso, mouku, koření 5 vůní, pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr a promíchejte. Nechte hodinu marinovat.
 
Rozehřejte si troubu na 160°C, a připravte si nakrájenou zeleninu.
 
Do kastrolu dejte olej, nechte rozehřát, po té vložte maso,  restujte dokud není krásně propečené. Přidejte šalotku a česnek (dvě minutky restujte), rajčata, rajčatovou pastu, mrkev, skořici, badyán, limetkové listy a vývar. Vše přiveďte do varu. Ihned poté přikryjte pokličkou a dejte na hodinu do rozehřáté trouby. Občas promíchejte.
Přidejte dýni a vraťte do trouby na další hodinu, dokud není maso krásné měkké.
Při servírování posypte čerstvou bazalkou nebo koriandrem . Podávejte s čerstvou bagetou.

Věřím, že tento recept si oblíbíte.
2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI