Ingredience: | |||||
vepřový bůček | 600 g | velká jablka | 2 ks | velké cibule | 2 ks |
bobkový list | 3 ks | tymián | 2 lžičky | světlé pivo | 300 ml |
vývar (bujón) | 300 ml | olej | 2 lžíce | sušený česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Pečené brambory: | |||||
brambory | dle potřeby | koření | dle chuti | sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Počasí se nám trochu pokazilo, ale to nevadí. Zlepšíme si náladu nějakou dobrotou, ne? Co si udělat bůček trochu jinak, nežli s knedlíkem a zelíčkem? Mám pro vás tip na pečínku na jablkách.
Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.
Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem.
Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30 - 40 minut na 180°C do zlatova.
Pečené brambory
Brambory omyjeme a rozpůlíme. Poté pokapeme olejem, osolíme, posypeme kořením dle chuti a pečeme asi 20 minut při 200°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI