Pečínka na jablkách s pečeným bramborem zpět

Ingredience:
vepřový bůček600 gvelká jablka2 ksvelké cibule2 ks
bobkový list3 kstymián2 lžičkysvětlé pivo300 ml
vývar (bujón)300 mlolej2 lžícesušený česnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Pečené brambory:
brambory dle potřebykoření dle chutisůl dle chuti
olej dle potřeby
vepřový bůček 600 g, velká jablka 2 ks, velké cibule 2 ks, bobkový list 3 ks, tymián 2 lžičky, světlé pivo 300 ml, vývar (bujón) 300 ml, olej 2 lžíce, sušený česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory dle potřeby, koření dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Počasí se nám trochu pokazilo, ale to nevadí. Zlepšíme si náladu nějakou dobrotou, ne? Co si udělat bůček trochu jinak, nežli s knedlíkem a zelíčkem? Mám pro vás tip na pečínku na jablkách.

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče. 

Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. 

Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30 - 40 minut na 180°C do zlatova.

Pečené brambory

Brambory omyjeme a rozpůlíme. Poté pokapeme olejem, osolíme, posypeme kořením dle chuti a pečeme asi 20 minut při 200°C.

2017-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI