Těsto: | |||||
hrubá mouka | 250 g | žloutek | 1 ks | sůl | špetka |
voda | dle potřeby | ||||
Náplň: | |||||
mleté krůtí maso | 300 g | máslo na dušení masa | 1 lžíce | středně velká cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | muškátový květ | špetka |
Omáčka: | |||||
mléko | 300 ml | strouhaná niva | 160 g | strouhaná mozzarella | 160 g |
máslo | 1 lžíce | kari koření | dle chuti | bylinky | dle chuti |
Pelmeně jsou známé jídlo a já si k nim připravila ještě sýrovou omáčku z nivy a mozzarelly. Všichni jsme si moc pochutnali.
Těsto
Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 1 - 2 hodiny odpočinout.
Náplň
Na másle osmažíme cibuli, přidáme mleté krůtí maso a restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme vidličkou a cípy spojíme k sobě.
Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.
V nádobě necháme povařit mléko, přisypeme oba druhy nastrouhaných sýrů, přidáme na zjemnění máslo a špetičku koření. Zamícháme a vypneme. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě mléko.
Pelmeně přelijeme touto chutnou a jemnou sýrovou omáčkou. Posypeme bylinkami a podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI