Ingredience: | |||||
větší cuketa | 3 ks | italská pancetta (nebo cca 200 g guaciale) | 1 balení | česnek | 2 - 3 stroužky |
chilli paprička | 1 ks | těstoviny penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny) | 300 g | panenský olivový olej | trochu |
sůl | špetka | pepř | špetka | tvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia | dle potřeby |
Mezi jedny z mých nejoblíbenějších receptů patří i tenhle, je plný čerstvé cukety a voňavé pancetty. Není nijak složitý a je rychlý. Místo pancetty můžete použít i tzv. „guanciale„, jsou to vepřová líčka, která jsou chuťově lepší, ale v ČR zato horší k sehnání (aspoň z mojí zkušenosti).
Bohatě si ale vystačíte i s pancettou. Cukety najdete v každém dobrém supermarketu – v Liberci mají např. v Globusu nebo v Kauflandu.
Příprava:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI