Penne s cuketou a pancettou zpět

Ingredience:
větší cuketa3 ksitalská pancetta (nebo cca 200 g guaciale)1 baleníčesnek2 - 3 stroužky
chilli paprička1 kstěstoviny penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny)300 gpanenský olivový olej trochu
sůl špetkapepř špetkatvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia dle potřeby
větší cuketa 3 ks, italská pancetta (nebo cca 200 g guaciale) 1 balení, česnek 2 - 3 stroužky, chilli paprička 1 ks, těstoviny penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny) 300 g, panenský olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, tvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia dle potřeby

Příprava

Mezi jedny z mých nejoblíbenějších receptů patří i tenhle, je plný čerstvé cukety a voňavé pancetty. Není nijak složitý a je rychlý. Místo pancetty můžete použít i tzv. „guanciale„, jsou to vepřová líčka, která jsou chuťově lepší, ale v ČR zato horší k sehnání (aspoň z mojí zkušenosti).

Bohatě si ale vystačíte i s pancettou. Cukety najdete v každém dobrém supermarketu – v Liberci mají např. v Globusu nebo v Kauflandu.

Příprava:

  • nakrájejte omyté cukety na malé kostky– asi 1cm
  • nalijte do pánve cca 5 polévkových lžic olivového oleje a nasypte do ní nakrájenou cuketu
  • cukety následně osolte, opepřete a vhoďte do nich chilli papričku
  • smažte nejdříve na větším ohni a stále míchejte
  • asi tak po 5 minutách přidejte česnek (česnek oloupejte a rozmáčkněte – dělá se to tak že položíte nůž plochou hranou na česnek a pěstí do plochy nože bouchnete)
  • dál smažte na mírném ohni a přidejte pancettu
  • chvíli to všechno posmažte a pak přikryjte pánev pokličkou a nechte na velmi mírném ohni dusit
  • mezitím si osolte vodu na těstoviny a nechte ji vařit
  • do vroucí vody potom vložte těstoviny
  • hotové těstoviny (al dente – ani měkké ani tvrdé - těstoviny neprolévejte studenou vodou) nakonec smíchejte s vaší směsí v pánvi : cuketa je hotová až úplně změkne – skoro zkašovití
  • do směsi nasypte trochu parmezánu a vše pořádně promíchejte
  • podávejte posypané parmezánem
2014-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI