Pikantné tvarohové cestoviny so slaninkou zpět

Ingredience:
cestovín250 - 300 gnakrájanej anglickej slaniny70 gchilli paprička1 ks
cesnaku1 - 2 strúčikytvarohu150 - 200 golivového oleja1 lyžice
lístkov bazalky grsťsoľ štipkaparmezán dle potřeby
cestovín 250 - 300 g, nakrájanej anglickej slaniny 70 g, chilli paprička 1 ks, cesnaku 1 - 2 strúčiky, tvarohu 150 - 200 g, olivového oleja 1 lyžice, lístkov bazalky grsť, soľ štipka, parmezán dle potřeby

Příprava

Máte radi rezance s tvarohom? Ja veľmi a najviac s tvarohom neochuteným, úplne neutrálnym, mňam! ...teda s jemným maslovým prelivom, aby to nebolo príliš suché. 

Poznám však aj sladké, či (haluškovú) verziu s vypečenou slaninkou a tá veru tiež nie je odolateľná tak ľahko. Tento recept je ale takou "vyšperkovanou" verziou tej haluškovej s nádychom talianskej kuchyne.
 
POSTUP:
Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Na veľkej panvici opečieme na olivovom oleji slaninu a chilli papričku a ku koncu primiešame aj prelisovaný cesnak (opekáme spoločne asi pol minúty).
Vmiešame tvaroh, chvíľu ho prehrievame, osolíme a odstavíme.
Nakoniec vmiešame bazalku a uvarené cestoviny.
Podávame ozdobené strúhaným parmezánom a bazalkovými lístkami.
2014-11-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI