Pikantní cuketový guláš zpět

Ingredience:
mladá cuketa1 ks (cca 300 g)větší cibule1 ksčesnek6 stroužků
žampiony250 gžlutá paprika1 ksčervená paprika1 ks
středně velká nebo 4 malá rajčata3 kschilli paprička nebo feferonka1 - 2 kspikantní papriková klobása4 nožičky
sádlo2 lžícevelká brambora2 ksmletá sladká paprika (nejlépe maďarská nebo slovenská)1 lžíce
mletá uzená paprika1 lžičkasůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
lístky čerstvé majoránky dle chutipolohrubá mouka2 lžícevoda dle potřeby
mladá cuketa 1 ks (cca 300 g), větší cibule 1 ks, česnek 6 stroužků, žampiony 250 g, žlutá paprika 1 ks, červená paprika 1 ks, středně velká nebo 4 malá rajčata 3 ks, chilli paprička nebo feferonka 1 - 2 ks, pikantní papriková klobása 4 nožičky, sádlo 2 lžíce, velká brambora 2 ks, mletá sladká paprika (nejlépe maďarská nebo slovenská) 1 lžíce, mletá uzená paprika 1 lžička, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, lístky čerstvé majoránky dle chuti, polohrubá mouka 2 lžíce, voda dle potřeby

Příprava

Pikantní cuketový guláš je varianta, která se hodí, jak k těstovinám, tak i k čerstvému chlebu. Kdo má rád ostřejší chutě, určitě si přijde na své. Pokud vám náhodou chybí v ledničce cuketa, využijte i jiné sezonní zeleniny.

Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná (tenká?). Přihodíme do pánve. Papriky a papričky (feferony) nakrájíme na nudličky a šup s něma do pánve. Žampiony oloupeme (nemusíme), nožky odkrojíme (použijeme např. do polévky) a překrájíme na plátky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se žampiony přidáme do pánve. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme na čtvrtky překrájená rajčata, zbavená bubáků. Kdo chce, může i odkožkovat. Všechno promícháme, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přidáme obě mleté papriky, chviličku zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Vaříme cca 15 - 20 minut. Kontrolujeme zejména brambory, jsou-li měkké.
Asi ve 200 ml studené vody rozmícháme mouku a přilijeme do pánve. Povaříme cca 10 minut na mírném plameni a dochutíme solí, pepřem. Pikantéristi můžou ještě přidat chilli.
Natrhané lístky majoránky dáme až úplně nakonec.
Podáváme s chlebem, zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

2014-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI