Pikantní karbanátky s kapustou a chilli papričkou pečené na plechu zpět

Ingredience:
mleté maso500 gčerstvý tymián1 lžičkačerstvá hladkolistá petrželka dle chuti
česnek4 - 5 stroužkůkapusta1 ksšalotka2 ks
vejce1 ksčervená chilli paprička1 kszelená paprika nakrájená na kostičky1/2 ks
sůl dle chutipepř špetkadomácí strouhanka dle potřeby
mleté maso 500 g, čerstvý tymián 1 lžička, čerstvá hladkolistá petrželka dle chuti, česnek 4 - 5 stroužků, kapusta 1 ks, šalotka 2 ks, vejce 1 ks, červená chilli paprička 1 ks, zelená paprika nakrájená na kostičky 1/2 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, domácí strouhanka dle potřeby

Příprava

Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.

Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nasekáme nebo umeleme s mletým masem, šalotkou, česnekem a bylinkami. Osolíme, přidáme červenou chilli papričku, zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, podle každého okořeníme, přidáme vejce a zahustíme hrstí strouhanky (nebo solamylu). Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s pečeným bramborem a salátem.

2015-08-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI