Ingredience: | |||||
mleté maso | 500 g | čerstvý tymián | 1 lžička | čerstvá hladkolistá petrželka | dle chuti |
česnek | 4 - 5 stroužků | kapusta | 1 ks | šalotka | 2 ks |
vejce | 1 ks | červená chilli paprička | 1 ks | zelená paprika nakrájená na kostičky | 1/2 ks |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | domácí strouhanka | dle potřeby |
Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.
Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nasekáme nebo umeleme s mletým masem, šalotkou, česnekem a bylinkami. Osolíme, přidáme červenou chilli papričku, zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, podle každého okořeníme, přidáme vejce a zahustíme hrstí strouhanky (nebo solamylu). Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s pečeným bramborem a salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI