Ingredience: | |||||
králík či stehna | 1 ks | anglická slanina | 300 g | máslo | 1/4 kostky |
kmín | špetka | mletá sladká paprika + pálivá nebo chilli | špetka | pepř | špetka |
sůl | špetka | česnek (nebo dle chuti) | 8 stroužků | cibule | 3 - 4 ks |
Tento recept jsem kdysi dávno našla v nějakém časopise, a protože králičí maso máme moc rádi, vyzkoušel se i tento způsob a zachutnal natolik, že se u nás dělá nejčastěji. A jde i z kuřete či vepřového masa a má opravdu velké ohlasy.
Králíka omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou sladkou i pálivou. Dáme do pekáčku.
Na pánvi si vyškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme kmín a česnek nakrájený na plátky, když začne chytat barvičku, vypneme a vložíme máslo. Necháme rozpustit. Máslem se slaninkou polijeme králíka v pekáčku a hustě posypeme nakrájenou cibulí na půlkolečka. Přikryjeme druhým dílem pekáčku a do druhého dne necháme uležet v chladu. Druhý den podlijeme vodou a dáme péct. Během pečení otáčíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu vydusíme na sporáku na tuk. Lehce zaprášíme hladkou moukou, chviličku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem na požadované množství a hustotu, dochutíme (v původním receptu je masox, ale myslím, že je to zbytečné) solí, pepřem pokud je potřeba a provaříme.
Nejlepší příloha jsou bramborové knedlíky či rýže.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI