Ingredience: | |||||
králičí stehna | 4 ks | špek | 8 delší špalíčky | olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks | kapie | 1 ks | česnek | 2 prolisované stroužky |
solamyl | 2 lžičky | omáčka Piri Piri | 3 lžíce | rajčatová šťáva | 1 sklenka (200ml) |
bambusové výhonky | 1 sklenka (330g) | voda | na podlití | plátek másla | na zjemnění |
sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.
Stehna očistíme a každé prošpikujeme dvěma špalíčky špeku.
Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme rajčatovou šťávou, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.
Během dušení občas podlijeme vývarem.
2 minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.
Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.
Poznámka: Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI