Ingredience: | |||||
hermelín | 4 ks | olej | dle potřeby | sušený česnek | dle chuti |
chilli omáčka | dle chuti | meruňkový džem | dle chuti | chilli paprička | dle chuti |
kari koření | dle chuti | bylinky - tymián, petrželka | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
bramborové placky | dle chuti |
CHUŤ, to je hrozná věc! Lenost jde stranou a jde se na věc! Já dostala chuť na hermelín. Takže jsem ho dnes trochu "vytunila", když je ten Velký pátek a půst, udělala jsem nám bezmasou specialitku a bylo to božské. Prostě zase velká improvizace, jak vykouzlit z obyčejného hermelínu, něco moc dobrého.
Hermelín položíme na olejem pokapaný a lehce posypaný alobal sušeným česnekem, navrch posypeme také sušeným česnekem, dáme trochu chilli omáčky, meruňkového džemu, na jemno nakrájené chilli papričky, posypeme bylinkami (tymián, petrželka), přidáme špetku kari koření a pořádně zabalíme do alobalu, aby byl krásně uzavřený a nevytekl nám. Položíme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut při 200°C. Hermelín bude takhle krásně tekutý, ale ještě ne tolik, aby se úplně rozpadl. Vyndáme ho z trouby a opatrně ho vyklopíme z alobalu na talíř. Jako přílohu jsem zvolila jednoduché bramborové placky z jemně nastrouhaných brambor s trochou soli a pepře, špetkou sušeného česneku, pečené v troubě. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI