Pikantní smažená rýže s masem a zeleninou zpět

Ingredience:
vařená rýžecca 400 gmleté maso (směs hovězího a vepřového)400 gpórek1 ks
jarní cibulka svazekmrkev2 ksřapíkatý celer2 stonky
cibule2 kschilli paprička2 - 3 ksvejce3 ks
sojová omáčka3 lžícesladká pálivá chilli omáčka3 lžíceomáčka Tabasco dle chuti
sůl dle chutičerstvě umletý pepř dle chutiolej trochu
vařená rýže cca 400 g, mleté maso (směs hovězího a vepřového) 400 g, pórek 1 ks, jarní cibulka svazek, mrkev 2 ks, řapíkatý celer 2 stonky, cibule 2 ks, chilli paprička 2 - 3 ks, vejce 3 ks, sojová omáčka 3 lžíce, sladká pálivá chilli omáčka 3 lžíce, omáčka Tabasco dle chuti, sůl dle chuti, čerstvě umletý pepř dle chuti, olej trochu

Příprava

Perfektní jídlo, které připravíte rychle a třeba ze zbytků rýže. Pikantní nebo jemnější?

Kdysi kdesi, v nějakém cizokrajném bistru, jsem ochutnala výbornou smaženou rýži. Byla v ní zelenina, maso, vejce a chutnala prostě parádně. Nepátrala jsem po žádných receptech a se zbytkem uvařené rýže jsem doma zatočila po svém. Za pomoci potravin, které jsem měla v lednici a ve spíži, vzniklo opravdu povedené jídlo.

Naštěstí si postupy všech jídel pravidelně zapisuji, abych je potom mohla znovu uvařit a taky se o recept rozdělit s vámi. Zelenina, kterou jsem použila, je volitelná. Já jsem měla po ruce pórek, mrkev, řapíkatý celer, jarní cibulku. Přidat můžete také čerstvé bylinky – koriandr, zelenou petrželku. A co je nejdůležitější – čerstvé chilli papričky.

Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a orestujeme dohněda.

Pórek nakrájíme na plátky, mrkev nahrubo nastrouháme, celer nakrájíme na malé kousky, jarní cibulku na kolečka, chilli papričky na půlkolečka (použijeme je bez semínek, ať tolik nepálí). Všechnu připravenou zeleninu vsypeme do velké pánve nebo hrnce k masu a opékáme asi pět až deset minut.

Dochutíme solí a pepřem, sojovou omáčkou a sladkou chilli omáčkou. Přidáme uvařenou rýži. Promícháme a zapneme plotnu naplno. A teď ke všem surovinám do pánve vyklepneme rozšlehaná vajíčka. Prudce opékáme, až vajíčka ztuhnou.

Ihned podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

2017-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI