Pizza (2 - 3 porce): | |||||
hladká nebo jemná špaldová mouka | 170 g | vlažná voda | 110 g | droždí | 7 g |
cukr do kvásku | špetka | sůl | větší špetka | ||
Na obložení: | |||||
rajčatové sugo | dle potřeby | mozzarella | dle potřeby | prosciutto crudo | dle potřeby |
jarní cibulka | dle potřeby | ||||
Salát: | |||||
salátové listy | dle potřeby | fíky | dle chuti | hruška | dle chuti |
oříšky | dle chuti | parmazán | dle chuti | zálivka | dle chuti |
Ano, jíme i pizzu, překvapení? Možná pro některé ano. Jíme vše, ale v jiných poměrech, než je obvyklé.
Nejprve si připravíme hladké těsto na pizzu. Vymícháme všechny suroviny a dáme na hodinku kynout.
Z těsta vyválíme placku, kterou potřeme sugem. Sugo můžeme koupit, nebo vyrobit domácí, a nebo postačí i kvalitní kečup bez cukru. Nahoru natrháme mozzarellu, poskládáme prosciutto crudo, zasypeme jarní cibulkou a dáme do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Pečeme cca 10 - 12 minut.
Po upečení rozdělíme pizzu na cca 2 - 3 porce a poklademe čerstvým rajským a můžeme přidat i bazalku.
Salátek si připravíme ze surovin dle svých zásob.
Určitě vyzkoušejte.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI