Těsto: | |||||
bílý jogurt | 150 g | mouka Jizerka | 125 g | prášek do pečiva (Labeta) | 1 ks |
vejce | 1 ks | sůl | špetka | ||
Na posypání: | |||||
cherry rajčata | hrstka | šunka | dle chuti | niva | dle chuti |
oregáno | špetka | rajčatová omáčka | dle chuti |
Největší problém pro mě do dnes představují pizzerie, protože si musím z lístku vybírat salát, rizoto nebo vyjímečně mají třeba bezlepkovou variantu pro nabízené těstoviny. Ale bezlepková pizza? S rozvozem jsem se setkala třeba v Praze. Ale v Českých Budějovicích neexistuje restaurace, která by bezlepkovou pizzu nabízela. Ale proč? Pro Italy nebo Malťany je to dnes skoro naprostá samozřejmost....
Proto si Pizzu dělám často doma, mám vynikající rychlý a snadný recept na základ, který zvládne opravdu každý a za 30 min je pizza hotová.
Z ingrediencí si připravíme těsto, které zlehka rozetřeme na pečící papír na plechu. Snažíme se, aby byla vrstva rovnoměrná. Poté potřete kečupem či rajčatovou omáčkou (drcenými rajčaty). Klademe přísady dle chuti. V mém případě byla chu´t na šunku, cherry rajčata a nivu. Posypeme špetkou oregány, které nesmí na správné pizze chybět.
Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca. 25 až 30 min. Samozřejmě dle toho, jak peče Vaše trouba.
Pizza, Itálie, miluju pizzu! Pod příspěvkem hledejdejte fotografii mouky Jizerky, kterou používám, tak i prášek do pečiva Labeta.
Doboru chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI