Pizza Margherita zpět

Ingredience (3 velké pizzy):
hladká mouka (00 nebo přímo na pizzu)3 hrnkyvoda1 a 1/4 hrnkucukr1 lžička
sůl1 lžičkačerstvé droždí1/4 kostkyolivový olej3 lžíce
pasírovaná rajčata1 plechovkasýr mozzarella3 ksbazalka dle chuti
sůl dle chutiparmazán dle chuti
hladká mouka (00 nebo přímo na pizzu) 3 hrnky, voda 1 a 1/4 hrnku, cukr 1 lžička, sůl 1 lžička, čerstvé droždí 1/4 kostky, olivový olej 3 lžíce, pasírovaná rajčata 1 plechovka, sýr mozzarella 3 ks, bazalka dle chuti, sůl dle chuti, parmazán dle chuti

Příprava

Já: Jeeee mami, ty máš ale krásně velkou bazalku. A ty malé tady. To budeš dávat do skleníku. Ano? No aspoň budeš mít zásobu na pizzu. 
Máma: Jeeee to je náhoda. Si představ, že mám v lednici mozzarellu. Neudělala bys nám Margheritu ???

To a tak stojím u trouby a sázím jednu pizzu za druhou.

Mouku, vodu cukr, sůl, droží a olivový olej dáme do pekárny na program těsto, a nebo do robota na 10minut. Pak nechat 1 až 1 a půl hodiny kynout.

Pokud ale máte čas nechat těsto kynout přes noc v lednici, tak je to ještě lepší.

Nakynuté těsto rozdělte na tři části a rozválejte na pečícím papíře opravdu do tenoučka.

Na těsto patří pasírované rajčata, sůl, mozzarella a trochu oliváče .

Čerstvou bazalku dejte až na upečenou pizzu.

Když nemám bůvolí, tak dám i trochu parmazánu.

Peču na druhé příčce odspodu v troubě, která je vyhřátá na maximum. Pečení trvá 8-10 minut. Záleží ale troubě!

Pokud máte žulu, a nebo pizza kámen na pečení, tak je to velká výhoda .

Dobrou chuť!

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI