Korpus: | |||||
mražený hrášek | 2 pytle (700g) | lněná semínka | 100 g | vejce | 4 ks |
česnek | dle chuti | sůl | dle chuti | olej | 3 lžičky |
slunečnicová semínka | 100 g | ||||
Náplň: | |||||
neslazený kečup (se stévií)/domácí sugo | dle chuti | cokoliv, co máte rádi | dle chuti | oregano | dle chuti |
Tuto pizzu jsem dělala na poslední předporodní ochutnávku a sklidila největší úspěch. A je pravda, že je top. Bez lepku a laktózy. Můžete použít veganský sýr, udělat ji jen se zeleninou, prostě a jednoduše, ve fantazii se meze nekladou.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Hrášek necháme povolit a pak zalijeme vroucí vodou. Poté vodu slijeme a hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme i ostatní suroviny. Hotovou směs natřeme na pečící papír a dáme péct do trouby na cca 25 minut. Poté nazdobíme jako pizzu vším, co máme rádi a pečeme ještě dalších cca 15 minut.
TIP: Výborně ladí s česnekem a nivou. Příště bych ji udělala jen sýrovou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI